Drie kilogram marihuana, cash geld en luxeschoenen in beslag genomen bij huiszoeking in Brussel

In Brussel heeft de politie een gekende drugsdealer opgepakt die op heterdaad werd betrapt tijdens de verkoop van marihuana. Bij een daaropvolgende huiszoeking werden nog eens twee verdachten opgepakt. De politie nam daarbij bijna drie kilogram drugs in beslag.

Een patrouille van de lokale politie merkte dinsdag een drugsverkoop op in de Langlevenstraat, in de gekende Matongéwijk. Zowel de koper als de verkoper werden gecontroleerd en bleken drugs op zak te hebben. In een brievenbus vlakbij troffen de politie-inspecteurs nog twaalf zakjes marihuana aan, klaar voor verkoop.

Gekend voor 48 feiten

Eenmaal in het commissariaat bleek de opgepakte drugsdealer geen onbekende te zijn. “De man is gekend voor 48 feiten, waarvan er 16 drugsgerelateerd zijn”, meldt een woordvoerder van de politie. “Na verhoor ging de politie over tot een huiszoeking op zijn adres. Daar werden nog twee verdachten opgepakt en werd er bijna drie kilogram marihuana, 5.225 euro cash geld, twee precisieweegschalen, een fles traangas en elf paar schoenen van een luxemerk aangetroffen.”

De drugsdealer en zijn twee kompanen werd ter beschikking gesteld van het parket, dat een onderzoek opende naar het drietal.

Meest gelezen