Joris Herpol

Gemeente Merchtem betaalt helft energiefactuur van sportverenigingen: "Zodat het voor sportclubs draagbaarder is"

De gemeente Merchtem gaat meebetalen voor de energiekosten van sportverenigingen. De afgelopen jaren lag het gezamenlijk bedrag van de sportclubs rond 20.000 euro op het sportcomplex Dooren, maar vorig jaar verdubbelde die factuur. De gemeente zal nu de helft van de kosten op zich nemen.

In Merchtem heeft het gemeentebestuur beslist om een deel van de energiekosten te betalen voor de sportclubs die gebruik maken van het sportcomplex Dooren. “De afgelopen jaren lagen de gezamenlijke kosten voor nutsvoorzieningen voor de vaste gebruikers van het sportcomplex rond de 20.000 euro", vertelt schepen van Financiën, David De Valck (Open VLD, LVB). Maar die factuur verdubbelde in 2022. "Daarom hebben we als gemeente beslist om via het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) de helft van de kosten op zich te nemen, zodat het voor de sportverenigingen draagbaarder is." Er komt ook ledverlichting in de sporthal om de energiefactuur structureel te verlagen.

Geen investeringen uitstellen

De tegemoetkoming in de energiefactuur door de gemeente geldt voor de vaste gebruikers van Sportcomplex Dooren, zijnde Baseball Merchtem Cats, Hockey Blue Socks en voetbalclub KHO Wolvertem-Merchtem. "We zijn het gemeentebestuur ontzettend dankbaar", klinkt het bij Anton Siebelink, voorzitter van The Merchtem Cats. De baseballclub kan op deze manier zijn budget efficiënter gebruiken. "Dankzij deze tegemoetkoming kunnen wij onze financiële middelen investeren in de ontwikkeling van onze leden en onze sport. Doordat we nu de energiekost voor een groot deel gesubsidieerd krijgen, kunnen we bepaalde investeringen doen die we anders niet zouden kunnen doen of pas later."

Meest gelezen