Legendarisch vliegtuig aan discotheek Kokorico in Zomergem beschadigd

Het bekende vliegtuig aan discotheek Kokorico in Zomergem bij Lievegem is beschadigd. Twee vrachtwagens zijn er per ongeluk tegen gereden terwijl ze goederen aan het lossen waren. 

"De ene vrachtwagen heeft de propellers van het vliegtuig afgereden", zegt zaakvoerder Roger Kerremans. "De andere vrachtwagen is tegen de neus van het toestel gereden. Er zit nu een groot gat in de neus van het vliegtuig. Maar ik neem de chauffeurs niets kwalijk. Ze hebben het niet opzettelijk gedaan. Het is gewoon een ongeval."

"Het zal een dure neus worden"

Het zal niet gemakkelijk worden om de schade aan het vliegtuig te herstellen. "Het is een vliegtuig uit de jaren 50. Dus het zal moeilijk worden om de juiste vervangstukken te vinden. Je kan die niet zo maar op de markt of online vinden. Reserve-propellers heb ik nog liggen. Ik had die al eerder eens laten maken, want het is niet de eerste keer dat een vrachtwagen tegen de propellers rijdt. Maar de koepel voor de neus is een ander verhaal. Ik weet niet hoe we dat gaan oplossen. Het zal een dure neus worden, vrees ik."

"Leveranciers die hier regelmatig komen, weten dat ze moeten opletten"

"Normaal geven de parkeerwachters aan dat vrachtwagens moeten opletten voor de hoogte van het vliegtuig. En leveranciers die hier regelmatig komen weten dat ondertussen ook. Maar op het moment van het ongeval was het hier zo druk door een evenement, dat het is misgegaan. Maar we hebben het al met de verzekering geregeld dat de schade hersteld zal worden." 

© Chris Thienpondt
© Chris Thienpondt

Meest gelezen