RTV

Mechelen houdt wake voor slachtoffers aardbevingen in Turkije en Syrië

In Mechelen is een wake gehouden voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië.  Het ging om een initiatief van het stadsbestuur. Zo'n 100 mensen verzamelden op de Grote Markt. Er werden kaarsjes gebrand en mensen hielden ook een minuut stilte.

Een wake voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië heeft in Mechelen een 100-tal mensen op de been gebracht. De stad had de bijeenkomst georganiseerd. Heel wat mensen hadden kaarsjes bij. Die werden tegen het stadhuis gezet. Er werd ook een minuut stilte gehouden. 

Albrim is van Palestijnse afkomst. "Ik ben hier uit solidariteit met de slachtoffers en hun families en hou een minuut stilte. We zullen ook materiaal verzamelen en geld storten via het Rode Kruis." 

In één dag van een bed naar een slaapzak, dat wil niemand meemaken
Alessia

Ook Alessia is naar de Grote Markt gekomen. "Ik kom mijn steun betuigen voor de slachtoffers van deze tragedie. Ik wil er ook zijn voor Turkse vrienden van mij die kennissen hebben in de getroffen regio. Het is verschrikkelijk dat mensen van de ene dag op de andere alles kwijt zijn, hun bezittingen maar ook hun familie en vrienden. Om in één dag van een bed naar een slaapzak te gaan, dat wil niemand meemaken."

"We hebben een traditie in deze stad dat wanneer er tragedies gebeuren in ons land en daarbuiten, we hier een moment van bezinning houden," zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). "We hebben dat bijvoorbeeld ook nog gedaan bij de oorlog in Oekraïne. Het brengt ons als Mechelaars samen."

Meest gelezen