Vuurtoren De Lange Nelle in Oostende

Radio2 luisteraar Tillo na de heisa rond Lange Nelle: “Waar waren die 10.000 Oostendenaren jaren geleden?"

De heisa rond de Lange Nelle, de vuurtoren in Oostende, is gaan liggen. Toch moet er Radio2 luisteraar Tillo Vandenbroecke nog iets van het hart. “Onze prachtige vuurtoren verzuipt tussen de hoogbouw”, vertelt hij aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Het licht van vuurtoren de Lange Nelle schijnt weer over Oostende na een petitie van meer dan 10.000 Oostendenaren. Dat doet Radio 2 luisteraar Tillo deugd. Al vindt hij het jammer dat diezelfde massa jaren geleden niet op tafel klopte toen de Oosteroever werd volgebouwd.

Tillo woonde vroeger zelf aan de Hendrik Baalskaai, maar werd onteigend toen de appartementsblokken er werden gezet. De toekomstige bouw van een appartementsblok met 44 verdiepingen baart hem zorgen: "De Lange Nelle gaat letterlijk verzuipen."

De stad Oostende wenst niet te reageren op dit verhaal.

BEKIJK - Radio2 Luisteraar Tillo over zijn geliefd "Nelleke"

Videospeler inladen...

Meest gelezen