Manu Claes

Scherpenheuvel-Zichem wil naast Turkse ook Syrische vlag halfstok hangen, maar moet er eerst eentje zoeken

Uit solidariteit voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië heeft de stad Scherpenheuvel-Zichem de Turkse vlag halfstok gehangen. Het stadsbestuur zocht ook een Syrische vlag om er bij te hangen en lanceerde daarvoor een oproep op sociale media. Volgens burgemeester Manu Claes (CD&V) zal de Syrische vlag ten laatste morgen halfstok hangen voor het stadhuis van Scherpenheuvel-Zichem. 

Aan het stadhuis in Scherpenheuvel-Zichem hangt de Turkse vlag sinds vanochtend halfstok. "Uit solidariteit met de Turkse bevolking, die heel zwaar getroffen is door de aardbeving, hebben we vanochtend de Turkse vlag halfstok gehangen aan het stadhuis", vertelt burgemeester Manu Claes (CD&V). "Maar het is de bedoeling dat we ook de Syrische vlag hijsen, omdat die evenzeer zijn getroffen, maar over die vlag beschikken we niet." Daarom heeft het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem een oproep gelanceerd op sociale media.

"De Turkse vlag werd geschonken door de voorzitter van Moskee Beraat in Diest. Op de Syrische vlag is het nog even afwachten, maar aan de reacties op onze oproep te zien, zal die er morgen zeker bijhangen", aldus Claes. “We hebben geen grote Turkse of Syrische gemeenschap in onze stad, maar dat maakt niet uit. Waar in de wereld het ook gebeurt, we vinden het heel erg en willen solidair zijn.”

Manu Claes

Meest gelezen