© Ivan Elegeert

Wase seingevers boos over lichte straf voor autobestuurster die seingevers negeerde en aanreed tijdens wielerwedstrijd

De Wase seingevers, een vereniging van vrijwilligers die helpen met de signalisatie tijdens wielerwedstrijden in het Waasland, is teleurgesteld in de politierechtbank van Sint-Niklaas. Die gaf een lichte straf aan een vrouw die 2 seingevers negeerde en aanreed tijdens een wielerwedstrijd.

Het incident gebeurde in mei vorig jaar tijdens een wielerwedstrijd in Puivelde bij Sint-Niklaas. Op een kruispunt met 2 seingevers van de Wase Seingevers kwam het tot een schermutseling met een autobestuurster. Die wilde niet wachten, negeerde de bevelen van de seingevers en reed het kruispunt op. Daarbij reed ze 1 van de seingevers aan. 

Op de politierechtbank van Sint-Niklaas verklaarde de vrouw deze week dat ze toen dringend naar het toilet moest, en al veel te lang had moeten wachten aan het kruispunt. Van de politierechter kreeg de vrouw een voorwaardelijke boete van 100 euro. 

Dat kwam hard aan bij de Wase seingevers. "We zijn teleurgesteld en boos”, zegt Steven Hillaert. "Zo'n lichte straf. Hier had de politierechter echt een statement kunnen maken dat seingevers gerespecteerd moeten worden. En nu geeft de rechtbank het tegenovergestelde signaal. Het is nu al moeilijk om nog voldoende seingevers te vinden, en dergelijke zaken zullen het nog moeilijker maken. Ik vrees dat er mensen zullen afhaken."

Meest gelezen