archieffoto: The Drifters in 1971

Zanger Charlie Thomas van The Drifters (bekend van "Sweets for my sweet") is overleden

Zanger Charlie Thomas van The Drifters is overleden. Hij stierf al op 31 januari aan de gevolgen van leverkanker, maar het nieuws raakte nu pas bekend. The Drifters is een doowop-groep die bekend is van hits als "Under the boardwalk", "There goes my baby" en "Sweets for my sweet".  

Charlie Thomas was meer dan zes decennia lid van The Drifters. Hij begon in 1958 bij de groep nadat hij door hun manager was weggehaald bij The Crowns met wie The Drifters de affiche deelden in het Apollo Theater in Harlem. The Drifters brachten doowop, een genre dat gekenmerkt wordt door melodieuze zang boven een eenvoudige beat en zijn hoogtepunt kende in de jaren 50. 

Thomas was muzikaal enorm beïnvloed door zijn vader die een predikant was. Ook zijn moeder zong veel. 

Hij is te horen op klassieke songs zoals "Under the boardwalk", "There goes my Baby", "Up on the roof" en "Save the last dance for me". Vaak zong hij de harmonieën in de achtergrond, maar op "Sweets for my sweet", een hit uit 1961, is hij als leadzanger te horen. The Drifters scoorden hun grootste hits tussen 1959 en 1964. 

BEKIJK - Een live versie van "Sweets for my sweet" uit 2005:

In 1988 werden The Drifters opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, zowel de originele bezetting van 1953-1958 als de zangers die daarna lid waren. Tot aan de pandemie trad Thomas nog op met Charlie Thomas's Drifters. 

Meest gelezen