©brent saey

Denderleeuw kondigt acties aan nadat dieven toesloegen op het dorpsplein en in stationsbuurt 

In het centrum van Denderleeuw hebben inbrekers proberen binnen te breken in verschillende horecazaken. In twee cafés op het dorpsplein is dat ook gelukt. Bij een ander café en een nachtwinkel aan het station raakten ze niet binnen. Hoe groot de buit is, is nog niet duidelijk. 

De feiten gebeurden in de nacht van dinsdag op woensdag. Inbrekers sloegen toen toe in twee cafés op het Dorp in Denderleeuw. Hoe groot de buit daar was, is volgens de lokale politie nog niet duidelijk. Na hun inbraken op het dorpsplein trokken ze verder naar het Stationsplein. Daar probeerden ze binnen te breken in een café en een nachtwinkel ernaast. Ze slaagden er niet in binnen te geraken, maar richtten wel heel wat schade aan. De daders werden uiteindelijk opgemerkt, maar konden ontkomen. 

Lichten blijven gedoofd

Volgens de uitbaatster van het café op het Stationsplein kwamen de dieven rond 4u50, vlak voor de straatverlichting opnieuw zou aangaan. Burgemeester Fonck (SP.A) weet dat het een probleem is, maar toch blijven de lichten 's nachts gedoofd om te besparen op energie. "De keuze is in volle energiecrisis gemaakt samen met andere gemeenten en de netbeheerder, we kunnen die beslissing niet zomaar terugdraaien", zegt hij.

Gerichte bewakingscamera's

De gemeente heeft intussen wel al een overleg gehad met de veiligheidsdiensten. Daarna is beslist dat er vanaf maart regelmatig kleine acties zullen gehouden worden in de stationsomgeving. Ook zullen de bewakingscamera’s in het station meer gericht worden op de lokettenhal, waar vaak samengetroept wordt. 

Afgelopen weekend pakte de politie nog twee mensen op. Volgens de burgemeester probeerden ze portefeuilles te stelen op het dorpsplein. 

Meest gelezen