Alexander Dumarey

Drugsdealer uit Halle krijgt 3 jaar cel na verkoop van fatale dosis speed

Een drugsdealer uit Halle die een fatale dosis speed verkocht aan een van zijn afnemers, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van 3 jaar. De man werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor de verkoop van drugs en stond op het moment van de feiten onder elektronisch toezicht in het kader van een ander drugsdossier.

Het parket van Halle-Vilvoorde opende afgelopen zomer een onderzoek nadat een 44-jarige Hallenaar om het leven kwam na een overdosis speed. Uit de autopsie bleek duidelijk dat er een oorzakelijk verband was tussen de ingenomen hoeveelheid drugs en het overlijden van de veertiger.

De verklaring van de vriendin van het slachtoffer zette de speurders op het spoor van een gekende drugsdealer uit de streek. De man werd in het verleden al veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden en 3 jaar voor de verkoop van drugs. Op het moment van de verkoop van de fatale dosis speed stond de verdachte ook onder elektronisch toezicht in het kader van een aanhouding in een ander gerechtelijk onderzoek naar de verkoop van drugs.

Onmiddellijke aanhouding

De beklaagde stuurde vorige maand zijn kat naar de rechtbank en werd nu bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel. De rechter sprak ook zijn onmiddellijke aanhouding uit.“Het is aannemelijk dat de veroordeelde zich zal proberen te onttrekken aan zijn strafuitvoering”, motiveerde de rechter die beslissing.

Meest gelezen