Burgemeester Jan Vermeulen en schepen Bart Van Thuyne bij de nieuwe bestelwagen van Cambio in Deinze
©Ruben De Keyzer

Eerste Cambio-bestelwagen voor gebruikers in Deinze

In Deinze kunnen gebruikers van het deelautoplatform Cambio nu ook een kleine bestelwagen gebruiken. Daarmee komt de stad tegemoet aan de vraag om ook meubels of grote spullen te kunnen vervoeren.

Voortaan kunnen gebruikers van autodeelorganisatie Cambio in Deinze ook een bestelwagen reserveren. Die staat op de centrumparking aan de Brielstraat. "We kregen de vraag van de gebruikers om ook een bestelwagen ter beschikking te stellen", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V). "Gebruikers die bijvoorbeeld een sofa of meubels kopen, hoeven nu niet langer een bestelwagen te huren bij een privaat bedrijf."

Extra deelauto’s

Cambio is al sinds 2015 actief in Deinze. In 2022 steeg het aantal actieve gebruikers met 38 procent tegenover 2021. Er zijn 243 gebruikers, die vorig jaar allemaal samen zo’n 2700 ritten maakten met een deelauto. Er zijn momenteel 12 plaatsen waar je een Cambio-wagen kunt ontlenen in Deinze. Het is de bedoeling om later dit jaar zowel in het centrum als in de deelgemeenten extra deelauto’s aan te bieden.

Meest gelezen