Foto: Radio2

Romp in reiskoffer in Deurne blijkt van 50-jarige Chinese vrouw

Het Antwerpse parket heeft ontdekt wie de vrouw is van wie het lichaam twee weken geleden werd gevonden in een reiskoffer in Deurne. Het gaat om een Chinese vrouw van 50 jaar, die mogelijk in het prostitutiemilieu zat.

Op 27 januari werd in de gemeenschappelijke kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne een verdachte koffer opgemerkt. De Antwerpse politie ontdekte daarin het bovenste deel van een vrouwenlichaam. Het parket van Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter voor moord. Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd en zou een Chinese vrouw zijn van 50 jaar, die wellicht in het prostitutiemilieu zat.

Uit onderzoek blijkt dat de vrouw in een van de appartementen vermoord is. "De dader of daders probeerden zoveel mogelijk sporen uit te wissen, want het appartement werd achteraf volledig schoongemaakt en zelfs opnieuw geschilderd. Het onderzoek naar het motief en de mogelijke daders loopt nog volop", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Eergisteren vielen politie en gerecht nog binnen in het Chinese prostitutiemilieu in ons land. Er zou geen rechtstreeks verband zijn met dit moordonderzoek.

Meest gelezen