Foto: chris thienpondt

Het Leen in Eeklo breidt uit dankzij 'verjaardagscadeau' van Gentse Floraliën

Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo is dankzij de Gentse Floraliën een stukje groter geworden. Het provinciebestuur adopteerde 500 jonge bomen van hen. De bomen stonden vorig jaar tijdens de Floraliën op het middenplein van het Kuipke in Gent. Het nieuwe Floraliënbos is een verjaardagscadeau voor de vijftigste verjaardag van Het Leen, zo zegt de provincie. 

Het provinciaal domein Het Leen viert z'n vijftigste verjaardag en daar horen cadeautjes bij. Van de Gentse Floraliën kreeg Het Leen een wel heel bijzonder geschenk: 500 bomen die samen het Floraliënbos vormen. Het Leen adopteerde de bomen van de Gentse Floraliën. "Op die manier kunnen we de bomen een mooi verder leven geven, verrijken we Het Leen en breiden we ons bos verder uit", zegt gedeputeerde An Vervliet (N-VA). 

In cirkels geplant

De mensen van de Floralien waren op zoek naar een plek voor het stukje bos dat vorig jaar tijdens het evenement als blikvanger op het middenplein van het Gentse Kuipke stond. Aangezien Het Leen nog enkele percelen liggen heeft en vaak bomen bijplant, ontfermt het provinciaal domein er zich nu met plezier over. De 500 bomen, die intussen de naam 'het Floraliënbos' kregen, zijn op een stuk grond van anderhalve hectare geplant, aan de achterzijde van het domein. Ze staan verspreid in cirkels. Bedoeling is dat ertussen spontane verbossing komt. Het gaat om berk, haagbeuken, linden en eiken. 

Sinds de Floraliën vorig jaar werden de bomen verzorgd in het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen. Tot nu, na de adoptie door Het Leen, dus. 

Foto: chris thienpondt

Meest gelezen