KRC Genk op bezoek in een van de Genkse moskeeën

KRC Genk steunt Turkse en Syrische slachtoffers van aardbevingen

Voetbalploeg Racing Genk steunt de Turkse en Syrische slachtoffers van de aardbevingen. Via een video op sociale media roepen ze op om geld te doneren via het Rode Kruis. Tijdens de wedstrijd zondag tegen Antwerp zullen de spelers ook een rouwband dragen en zal er een minuut stilte gehouden worden. 

KRC Genk wil de Turkse en Syrische slachtoffers alle hulp bieden die ze nodig hebben. Ze willen ook de lokale gemeenschappen in Genk en bij uitbreiding in heel Limburg een hart onder de riem steken. "We zijn maandag langs alle Turkse moskeeën geweest in de stad om zo een goed beeld te krijgen van de noden van de bevolking ter plaatse", zegt Niel Janssen van KRC Genk. "De nood voor financiële middelen ligt op dit moment duidelijk hoger dan de nood aan goederen."

Daarom roept de voetbalclub via een video op sociale media op om hun hart te laten spreken en te doneren via het Rode Kruis. Onder andere kapitein Bryan Heynen, coach Wouter Vrancken en algemeen directeur Eric Gerits vragen samen met enkele mensen uit de Turkse gemeenschap in Genk en de Genkse supporters om de slachtoffers te steunen. 

Stadion ter beschikking

Het blijft niet bij een video op sociale media. "We stellen ons stadion ook ter beschikking aan de kerngroep met vertegenwoordigers uit verschillende moskeeën en gemeenschappen", benadrukt Gerits. "De community werking van de club staat daarnaast in constant overleg met de stad om te bekijken waar we nog extra kunnen ondersteunen." 

Tijdens de Youth Leaguewedstrijd van de Genkse U19 werd een minuut stilte gehouden en speelden ze met een zwarte rouwband. Ook komende zondag zal het eerste elftal tegen Antwerp een rouwband dragen en een minuut stilte houden. 

Meest gelezen