Tomas Sisk / Photo News

STVV gaat samen met supporters eigen canon maken

Voetbalploeg STVV gaat samen met haar supporters een geelblauwe canon schrijven. Die moet op papier vastleggen dat er aan bepaalde dingen nooit getornd zal worden. De canon komt er op vraag van de supporters na ophef over de verandering van de stadionnaam.

STVV had gisteren twee supportersvergaderingen, waarin er onder meer besloten is dat de ploeg samen met haar supporters een canon gaat uitschrijven. “Dat is een voorstel van de supporters”, zegt Bert Stas, brand manager bij STVV. “Onlangs was er animo rond het feit dat we een partner hebben aangetrokken voor de naamrechten van Stayen. Daardoor zijn er wat indianenverhalen een eigen leven beginnen te leiden. Er werd gevreesd dat ook andere elementen van onze club zouden veranderen.”

En met de canon wil de voetbalploeg die elementen vastleggen. “De vraag van de supporters is eigenlijk heel simpel: kunnen we dat ook vastleggen in een soort van geelblauwe STVV-grondwet, waarin we op papier zetten dat er bepaalde dingen zijn waaraan nooit getornd mag worden. Dan denken we bijvoorbeeld aan de kleuren en de clubnaam”, aldus Stas. De canon zal opgesteld worden door de club en de fans, en ook door beide partijen ondertekend worden.

Ambities

Op de supportersvergaderingen werden ook nog enkele ambities uitgesproken. Het is voor de Belgische profclubs verplicht om binnen de vijf jaar de schulden weg te werken, maar STVV wil dat sneller doen. “Onze CEO wil dat binnen de drie jaar al doen, en binnen die drie jaar ook onze status als stabiele eersteklasser behouden”, zegt Stas. “En daar mogen we heel blij mee zijn, want toen ik een kleine jongen was degradeerden we al eens naar tweede klasse om later terug te promoveren”, besluit hij.

Meest gelezen