Uroloog Bo Coolsaet heeft gevangenis verlaten na veroordeling voor zedenfeiten

Uroloog Bo Coolsaet (83) heeft de gevangenis van Brugge mogen verlaten. Dat meldt het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door Christine Mussche, de advocate van het slachtoffer.

Uroloog Bo Coolsaet werd in december 2020 door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor het aanranden en verkrachten van een minderjarige patiënte. 

Coolsaet, die het misbruik altijd ontkend heeft, tekende cassatieberoep aan, maar dat werd eind 2021 verworpen. 

Hij bood zich vorig jaar in maart aan bij de gevangenis van Brugge. Door zijn ernstige medische toestand werd hij er opgenomen in de ziekenhuisafdeling. Na elf maanden mocht hij eerder deze week de gevangenis verlaten. Volgens het Nieuwsblad moet hij zich wel aan strikte voorwaarden houden: hij mag uiteraard geen nieuwe feiten plegen, hij moet zijn slachtoffer vergoeden en zich aan een contactverbod houden.

Meest gelezen