radio2

Gedenkmoment op campus Vox in Pelt na verlies leerling door gezinsdrama: "We hebben veel warmte ervaren"

Vandaag organiseert de campus Vox in Pelt een intiem gedenkmoment, na het verlies van leerling Merjem door een gezinsdrama vorige zondag. Het was een grote schok voor de directeurs toen ze het nieuws te horen kregen. Nog moeilijker was het om uit te leggen aan de leerlingen wat er gebeurd was. Maar doorheen de afgelopen week ervaarden ze ook veel warmte en steun. 

“Het was onwezenlijk om te horen wat er zondagavond gebeurd is”, vertelt Pascale Cupers, directeur van de basisschool Vox in Pelt. “Een collega belde mij op om te vertellen wat er aan de hand was. Ik heb dan onmiddellijk met de leerkrachten gesproken en de eerste emoties opgevangen.” Daarna volgde een zware week voor iedereen op de campus Vox in Pelt. 

"We hebben verschillende gedenkplaatsjes gemaakt, verspreid over de hele campus", zegt Cupers. "Het rouwhoekje in onze leefschool De Vuurboom bestaat uit het tafeltje van de poppenhoek waar Merjem heel graag mee speelde." 

Intiem gedenkmoment

Deze namiddag is er een intiem gedenkmoment voor alle betrokkenen. "Het gaat kort zijn, het gaat krachtig zijn, en op maat van Merjem", zegt collega-directeur Kristof Bleus. "Geen grote speeches, maar warmte zal je er voelen. Het thema is hartjes naar de hemel. Toen ze vroegen aan de kindjes wat dood zijn juist betekent, antwoordde een kindje dat Merjem nu een hartje aan de hemel is", vertelt Bleus emotioneel. "Wij willen altijd vertrekken vanuit de verhalen van kinderen en daarop verder bouwen. Dat doen we nu ook. En we zullen de komende tijd nog veel aandacht hebben voor de noden van iedereen."

Veel warmte

De school heeft wel veel steun en warmte mogen ervaren de afgelopen week. "We hebben heel veel hulp gekregen van ouders", zegt Bleus. "De scholengemeenschap was er meteen voor ons, ook de burgemeester en de rouwconsulenten. We hebben ook heel veel bloemen en knuffels ontvangen. We waren er allemaal voor elkaar."

Meest gelezen