Collega's van de overleden trucker trekken de colonne op gang
Dieter Verschooren en Pieter Van Hecke

Grote colonne met 50 vrachtwagens brengt laatste groet aan overleden trucker uit Beveren

In Beveren hebben 50 vrachtwagens een eresaluut gegeven aan een vrachtwagenchauffeur die vorige week om het leven kwam na een ongeval op de E17.  "Dat er zo'n grote opkomst zou zijn, hadden we echt niet verwacht", vertelt een oud-collega van de overleden chauffeur.

Een opmerkelijk beeld vandaag in de straten van Beveren: 50 vrachtwagenchauffeurs rijden in een grote colonne om zo een laatste groet te brengen aan een vrachtwagenchauffeur die vorige week overleed na een ongeval op de E17, ter hoogte van Destelbergen en Laarne. De brandweer probeerde de chauffeur nog uit het wrak te bevrijden, maar alle hulp kwam te laat.

Grote opkomst

"Het is gebruikelijk dat een trucker een erehaag krijgt wanneer hij of zij op de baan sterft, maar dat er hier vandaag zo'n grote opkomst zou zijn, hadden we echt niet verwacht", zegt een oud-collega van de vrachtwagenchauffeur. "Uiteindelijk is het ook niet gek als je ziet over wie het gaat. Hij was zo geliefd en gekend in ons midden dat het logisch is dat zijn plotse dood zo veel mensen raakt."

We willen laten zien dat er in een vrachtwagen steeds een mens van vlees en bloed zit

Een oud-collega van de overleden vrachtwagenchauffeur

"Ik ken geen enkele sector waarin de mensen zo sterk aan elkaar hangen dan in het transport", klinkt het bij een andere oud-collega "Met dit laatste eresaluut willen we in de eerste plaats onze vriend en collega eer betuigen. Daarnaast willen we ook laten zien dat er in die vrachtwagens steeds een mens van vlees en bloed zit."

Naast het eresaluut hebben de oud-collega's ook een fonds opgericht om de twee kinderen die de man achterlaat, te ondersteunen. Er werden ook ondertekende fluohesjes, met daarop steunbetuigingen van alle aanwezige truckers, overhandigd aan de familieleden.

Twee collega's die handtekeningen verzamelen op fluohesjes om aan de familie te geven
Dieter Verschooren en Pieter Van Hecke

Meest gelezen