Michel Oosters

Doelman van Sint-Eloois-Winkel overleden: jongeman stopt strafschop en zakt in elkaar

In Sint-Eloois-Winkel, in West-Vlaanderen, is een doelman van 25 jaar overleden tijdens een voetbalmatch. De jongeman stopte nog een strafschop en zakte daarna ineen. De match werd stilgelegd. Maandag volgt een autopsie om te weten waaraan de doelman gestorven is.

Winkel Sport B speelde zaterdagavond een voetbalwedstrijd tegen SK Westrozebeke in de tweede provinciale in West-Vlaanderen. Bij het begin van de tweede helft in het eigen stadion kreeg Westrozebeke een strafschop. De doelman van Sint-Eloois-Winkel stopte die penalty nog, maar daarna zakte hij ineen. "Het was echt verschrikkelijk om te zien", reageert hulptrainer Stefaan Dewerchin van Winkel Sport B aangeslagen.

De match werd onmiddellijk stilgelegd en de hulpdiensten hebben nog een half uur geprobeerd om de doelman van 25 te reanimeren op het veld. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten.

Ik denk dat sommige spelers nog niet goed beseffen wat er juist is gebeurd

Stefaan Dewerchin, hulptrainer van Winkel Sport B

"De spelers hebben nog gedoucht na het incident en daarna zijn we in de kantine gaan zitten", vertelt Dewerchin. "Toen kwam het bericht dat onze keeper overleden was, dat was een ongemeen harde klap. Ik denk dat sommige spelers nog niet goed beseffen wat er juist is gebeurd."

Slachtofferhulp

Deze middag kwamen zijn ploegmakkers, de trainersstaf en het bestuur bijeen om steun te vinden en samen het verdriet te verwerken. De club schakelde slachtofferhulp in voor de spelers die daar behoefte aan hadden. "We hebben een korte wandeling gedaan en daarna een glas gedronken", vertelt bestuurslid Bruno Grymonprez. 

"Het verliep heel rustig en sereen. Het was bij momenten bijzonder stil, maar er werden ook leuke herinneringen opgehaald. Iedereen verwerkt het natuurlijk op zijn eigen manier. Sommigen laten de emoties de vrije loop, anderen kroppen hun verdriet eerder op. Het was een warm moment, maar we hadden het liever nooit willen zien."

Het was een hechte groep vrienden, waardoor dit overlijden extra hard aankomt

Bruno Grymonprez, bestuurslid van Winkel Sport B

De ploeg van Winkel Sport B bestaat grotendeels uit plaatselijke jeugd, er zaten ook veel familie en vrienden in de tribune. "De jongens kennen elkaar al erg lang en spelen al jaren in hetzelfde team", zegt Grymonprez. "Het is mooi om te zien hoe goed de groep samenhangt en hoe ze met het verlies proberen om te gaan. Het een hechte groep vrienden, waardoor dit overlijden extra hard aankomt. Onze doelman was ook zo'n goeie kerel, een echte sfeermaker. Het is echt onwezenlijk dat we hem moeten afgeven."

Maandag volgt de autopsie om te achterhalen waaraan de jonge doelman precies is overleden. Alle leden van de club zullen maandag ook door de straten van Sint-Eloois-Winkel wandelen als eerbetoon. 

Meest gelezen