Met de eerste eredames.

Emilie Vansteenkiste (21) uit Elewijt is de nieuwe Miss België: "Ik heb me superhard geamuseerd"

De 21-jarige Emilie Vansteenkiste is in het Proximus Theater in De Panne verkozen tot Miss België 2023. Ze volgt Chayenne van Aarlen op. Darline Devos van het Nationaal Comité maakte de winnares bekend tijdens de jaarlijkse galashow, die later van start ging vanwege een verijdelde aanslag.

Van de 32 meisjes schoten er aan het einde van de avond uiteindelijk nog 15 over. Emilie Vansteenkiste, een studente ergotherapie, kwam er als grote winnares uit. Vansteenkiste komt uit Elewijt en is bekend van TikTok. Ze werd in de loop van de avond ook gekozen als Miss Model. 

De West-Vlaamse Claire Lansenebre werd de eerste eredame. Victoria Kembukuswa uit Waterloo mocht de titel van tweede eredame in ontvangst nemen. 

BEKIJK - Geen enkele terroristische dreiging krijgt een Miss klein", de verkiezing Miss België 2023 ging gewoon door:

Videospeler inladen...

Tijdens de galashow werd naar alle waarschijnlijkheid een aanslag verijdeld. Vansteenkiste leek niet bepaald onder de indruk. "Het was heel spannend, omdat we niet wisten of de show kon doorgaan. Maar ik ben kalm gebleven. Ik heb me superhard geamuseerd en dacht "we gaan genieten en zien wel waar we komen"", was de eerste reactie van de prille miss.

Voor Vansteenkiste was het ook een vrij emotionele overwinning. "Mijn mama heeft mij ingeschreven, maar zij is overleden aan de gevolgen van kanker. Zij heeft me gevormd tot wie ik nu ben, ik hou van haar."

Emilie Vansteenkiste volgt Chayenne van Aarlen op die er niet bij kon zijn door een zwaar auto-ongeluk eerder deze week.

BEKIJK - Organisatrice Darlene Devos en de nieuwe Miss België praten over hun gevoelens toen ze het nieuws over de verijdelde aanslag hoorden:

Videospeler inladen...
Organisator Darline Devos mocht het kroontje overhandigen.
Vansteenkiste heeft naar eigen zeggen vooral "genoten".
De vriend van Vansteenkiste deelde mee in de vreugde.
Vansteenkiste op haar "troon" die eerst nog onderzocht werd door de politie.

Meest gelezen