Natalia overwoog alleenstaande mama te worden, net als Imke Courtois

Zangeres Natalia overwoog alleenstaande moeder te worden, voor ze haar huidige partner Frederik kende. Dat vertelde ze bij de "Radio2 Weekwatchers" aan Ruben Van Gucht. Eerder deze week maakte Voetbalanaliste, en ex-speelster, Imke Courtois bekend dat ze bewust alleenstaande moeder wordt.

"Op een gegeven moment zei een vriend van me, die gay is: 'Als je voor je 40e geen kleine hebt, is het van mij!'. Dat was eerst lacherig, maar daarna herhaalde hij dat regelmatig", vertelt ze. "We hebben er uiteindelijk echt zware gesprekken over gehad."

Natalia heeft zijn voorstel toen serieus overwogen, maar is er uiteindelijk toch niet op ingegaan. "Ik hoef niet per se mama te worden om me als vrouw compleet te voelen", zegt ze. "Ik wil dat niet zonder een partner die ik graag zie. Dat is een keuze geweest, maar ik ben enorm dankbaar dat ik die kans toen heb gekregen."

"Toen ik 35-36 jaar was, dacht ik er wel over na dat ik me misschien moet voorbereiden op een leven zonder kinderen", gaat ze verder. "En dat is oké. Mensen die geen kinderen hebben, kunnen hun leven nog volop indelen. Ze hoeven daarom niet minder gelukkig te zijn."

Sociale druk

Toen voetbalanaliste Imke Courtois deze week het nieuws over haar zwangerschap deelde, kwamen er ook negatieve reacties. Natalia denkt er het hare over: "Ik denk dat de sociale druk nog altijd veel indruk maakt op de mensen. Ik vind dat heel spijtig, want ik heb dat totaal niet. Ik heb een papa en mama gehad die vrij hun eigen richting volgden. Ik vind het belangrijk dat je altijd dicht bij jezelf blijft."

"De sociale druk in ons land is enorm aanwezig, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. En dat vind ik het ergste!"

Meest gelezen