Archieffoto ter illustratie

Ook vossen vallen zeehonden aan op strand maar "hou honden toch aan de leiband", vraagt Sea Life Blankenberge

Uit onderzoek van Sea Life Blankenberge blijkt dat niet alleen loslopende honden de zeehonden op het strand lastig vallen: ook vossen of grijze zeehonden vallen de zeehondenpups aan. Sea Life Blankenberge stelde het onderzoek voor tijdens het bezoek van minister van Noordzee, Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Tijdens het bezoek werd de minister ook peter van een zeehondje uit het opvangcentrum: Lily.

Vorig jaar kwam er nog een verbod op warrelnetten om zeehonden te sparen, nu is er veel te doen rond rustende zeehondjes die gebeten worden, onder meer door honden. Maar honden zijn niet de enige dieren die zeehonden aanvallen. Uit onderzoek van Sea Life Blankenberge blijkt dat sommige beten ook van vossen of van grijze zeehonden zijn die hun pups aanvallen. Sea Life stelde de resultaten van het onderzoek voor tijdens het bezoek van minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en zijn gezin.

Op verschillende plaatsen aan de kust wordt gecontroleerd of mensen hun hond aan de leiband houden

Vincent Van Quickenborne (Open Vld), minister van Noordzee

"Hoe dan ook is het belangrijk dat mensen hun hond aan de leiband houden", waarschuwt Sea Life. "De controle daarop ligt bij de lokale besturen", vult Van Quickenborne aan. "Op verschillende plaatsen wordt daar ook op gecontroleerd. Zo zijn er in Blankenberge afgelopen weekend nog enkele GAS-boetes uitgeschreven", zegt de minister.

De minister kreeg de eer om de vernieuwde educatieve ruimtes officieel te openen en bracht ook een bezoek aan het zeehondenopvangcentrum waar er momenteel drie zeehonden verblijven. "De vorige keer genoten we van een zeeleeuwenshow, nu ging het er wat educatiever aan toe", aldus de minister. Samen mochten ze ook een nieuw ‘gezinslid’ verwelkomen: Van Quickenborne werd peter van zeehondje Lily.

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen