Foto: Radio2

Eerste carnavalsstoet van de Kempen trekt door Balen: "Fijn dat de traditie in ere wordt gehouden"

De eerste carnavalsstoet van de Kempen is vanmiddag door de straten van Balen getrokken en dat lokte heel wat toeschouwers. De carnavalisten zijn blij om hun praalwagens te laten zien, zeker na de coronacrisis. De straten die deel uitmaken van het parcours zijn afgesloten tot 20 uur. 

Traditioneel trapt de carnavalsstoet van Balen het seizoen op gang. "We trekken als eerste carnavalisten door de straten met 39 wagens en loopgroepen", vertelt Michel Verheyen, voorzitter van carnavalsvereniging De Biersussen. "Mensen kijken er elk jaar naar uit, zeker na corona. Ze staan aan te schuiven om binnen te geraken." 

De carnavalsstoet lokte dan ook heel wat toeschouwers. Amber nam haar zoontje van 2,5 jaar mee naar de stoet. "Hij vindt het geweldig om naar de carnavalswagens te kijken. Op school zijn ze bezig over carnaval en hij verkleedt zich graag. Zelf vind ik het ook een gezellig samenzijn." Ook Peter is samen met zijn kinderen naar de stoet gekomen. "Het is heel mooi om naar te kijken en ik vind het fijn dat de traditie in ere wordt gehouden."

We bouwen al meer dan 30 jaar wagens en die gaan we ook laten bollen vandaag

Michel Verheyen, voorzitter van carnavalsvereniging De Biersussen

Voor Michel Verheyen is dit de start van het seizoen waar hij elk jaar naar uitkijkt. "Carnaval betekent voor ons alles. We zijn ook echte wagenbouwers, we bouwen al meer dan 30 jaar wagens, en die gaan we ook laten bollen vandaag." Volgend weekend trekt de carnavalsvereniging richting Genk. "We zitten overal een beetje, en zelfs tot na Pasen zijn er nog optochten."

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen