Junior Verbeeke

Gevel in Brugge valt in brokstukken naar beneden, 3 auto's raken beschadigd

In het centrum van Brugge is een gevel in brokstukken naar beneden gevallen. Het gaat om een gevel van een leegstaand, oud gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen. Enkele auto's die in de buurt geparkeerd stonden, liepen wel schade op. 

Afgelopen nacht zijn de buurtbewoners van de Philipstockstraat in hartje Brugge opgeschrikt door een luide knal. Een gevel van een oud, leegstaand gebouw is naar beneden gedonderd. Gelukkig liep niemand voorbij toen de brokstukken naar beneden vielen. Drie auto's die bij het huis geparkeerd stonden, raakten wel beschadigd.

Hoe de topgevel zomaar naar beneden kon vallen, is voorlopig onduidelijk. De brandweer is direct begonnen met de brokstukken te ruimen. Maar een aantal stukken waren te zwaar om te verplaatsen. Die werden in de loop van de dag geruimd door een hijskraan.

Junior Verbeeke

Meest gelezen