Captain Jack

Meer dan 6.000 mensen ondertekenen petitie tegen geplande themapark Captain Jack naast luchthaven Deurne

Al 6.300 mensen hebben de petitie van Groen Mortsel tegen het geplande themapark Captain Jack ondertekend. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Eerder hadden ook de burgemeesters van Borsbeek en Mortsel al aangegeven dat ze bezorgd zijn over de mobiliteit. 

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, heeft van de Vlaamse regering groen licht gekregen voor het ontwikkelen van een recreatiepark rond luchtvaart en wetenschap naast de luchthaven van Deurne. Dat zal Captain Jack heten. De vergunningen zijn nog niet in orde en er moet ook een mobiliteitsplan komen.

Ook al is het dus nog niet zeker dat het themapark er ook echt zal komen, toch maken heel wat omwonenden zich nu al zorgen. 6.300 van hen ondertekenden een petitie van Groen Mortsel. "Een themapark op een plek met wegen die nu al vol files staan en op een locatie die watergevoelig is", staat te lezen in de petitie. "De gevolgen zijn eenvoudig te voorspellen. Er ontstaat verkeerschaos en door bijkomende verharding zullen er problemen komen met de infiltratie en buffering van water. Zelfs het nabijgelegen natuurgebied dreigt in de klappen te delen. De oplossing voor de mobiliteitschaos volgens de ontwikkelaar? Een monorail tussen Mortsel Oude God en het themapark. Te zot voor woorden."

Eerder hadden ook de burgemeesters van Borsbeek en Mortsel zich al negatief uitgelaten over de plannen voor het themapark. 

Meest gelezen