Foto: Radio2

Veiligheid langs jaagpad aan de Zenne geëvalueerd nadat vrouw van 25 in het water terechtkwam met fiets

De Vlaamse Waterweg, de gemeente Zemst en de provincie Vlaams-Brabant zijn bezig met een evaluatie van de veiligheid langs het jaagpad aan de Zenne. Die evaluatie komt er na het ongeval waarbij een jonge vrouw van 25 in het water terechtkwam, toen ze op het jaagpad aan het fietsen was. Haar lichaam is nog altijd niet gevonden.

Op 29 januari belandde een vrouw van 25 in het water toen ze met haar fiets op het jaagpad langs de Zenne reed. Na verschillende zoekacties is haar lichaam nog altijd niet gevonden. Om gelijkaardige ongevallen in de toekomst te voorkomen, heeft de gemeente Zemst samengezeten met De Vlaamse Waterweg en de provincie Vlaams-Brabant. 

"Uit respect bleven we tot op heden op de achtergrond maar we willen nu toch laten weten dat we al stappen ondernomen hebben om de inrichting van de plaats waar het ongeval zich voordeed, te evalueren”, zegt de burgemeester van Zemst, Veerle Geerinckx (N-VA).

Ook de provincie werd bij het overleg betrokken, omdat die mee bevoegd is voor de fietssnelweg F1, de stukken fietssnelweg op het jaagpad. De Vlaamse Waterweg is dan weer verantwoordelijk voor de Zenne en is de wegbeheerder van het jaagpad.

We gaan bekijken welke bijkomende maatregelen we kunnen nemen, welke het meest geschikt zijn en op welke plaatsen

Veerle Geerinckx (N-VA), burgemeester van Zemst

"Het betreffende stuk van het jaagpad is volledig verhard en er zijn schrikstroken (die dienen om afstand te houden)", legt de burgemeester uit. "In Zemst doven we de straatverlichting niet, waardoor er ’s nachts wel degelijk verlichting is. Nu gaan we alle aspecten die een rol hebben gespeeld in het ongeval verder evalueren en bekijken welke bijkomende maatregelen er kunnen genomen worden, welke het meest geschikt zijn en op welke plaatsen.”

De gemeente gaat ook samenzitten met de jeugdhuizen, om de risico's van evenementen te verkleinen. "We willen ten allen tijde een herhaling van zo’n tragisch ongeval vermijden en het vertrouwen om langs de Zenne te fietsen herstellen”, aldus de burgemeester. 

Meest gelezen