Brussels Airlines organiseert na vier jaar opnieuw cursus voor mensen met vliegangst

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines organiseert voor het eerst in vier jaar opnieuw een cursus om mensen van hun vliegangst af te helpen. Deelnemers worden begeleid door gedragstherapeuten en met behulp van virtual reality. Het doel van de cursus is om uiteindelijk op een echte vlucht te stappen.

"Nu de reissector stilaan weer op volle toeren draait, zoeken mensen met vliegangst vaker hulp", klinkt het bij Brussels Airlines. Daarom organiseert de luchtvaartmaatschappij in maart opnieuw een cursus "Fear of Flying", en dat voor het eerst in vier jaar. Het programma, dat ruim 1.000 euro kost, bestaat uit een intakegesprek, een dag van theorie, praktische oefeningen en virtual reality-begeleiding, én een dag met een echte vlucht. 

De cursus werd in 2006 gecreëerd in samenwerking met de Universiteit Gent. De organisatoren spreken van een slaagpercentage van meer dan 80 procent.

Betere aanpak

Gedragstherapeute en psychologe Marieke Impens begeleidt mensen met vliegangst die deelnemen aan de cursus. "Door de covidpandemie hebben we de cursus een tijdlang on hold gezet, maar sleutelden we wel verder aan onze aanpak. Zo hebben we inmiddels nog meer inzicht gekregen in hoe angst werkt en zijn we ervan overtuigd dat we mensen met vliegangst nog beter kunnen begeleiden."

Meest gelezen