Jelle Houwen

Politie en brandweer rukken uit in Langemark na "hulpgeroep" van... schreeuwende vogel

In Langemark was er even opschudding toen verschillende buurtbewoners iemand om hulp hoorden roepen langs een donker stuk fietspad. Na een dik uur zoeken, zagen politie en brandweer plots waar het geluid vandaan kwam: een vogel op die zo luid schreeuwde dat het leek op een mens die riep.

Het fietspad langs de Lindenlaan, in het centrum van Langemark, is niet verlicht, waardoor buurtbewoners zich zondag zorgen maakten toen ze hulpgeroep hoorden. Rond 19.30 belde een van hen dan ook naar de politie.

"Bij aankomst van onze politieploeg werd inderdaad een soort geroep gehoord en stonden verschillende buurtbewoners buiten die bevestigden dat ze het geroep ook gehoord hadden", zegt Glenn Verdru van politiezone Arro Ieper. 

"Dus vroegen we bijstand van de brandweer om extra zaklampen en verlichting te brengen om het fietspad te kunnen afwandelen en in de omgeving te kunnen kijken. In totaal werd er door onze diensten toch een goed uur gezocht."

Schreeuwende vogel

Tot de hulpdiensten plots een vogel opmerkten die hard schreeuwde. Zijn geschreeuw leek echt op het geroep van een mens. "Welke vogel het was, is niet duidelijk maar je kon er inderdaad een soort van geschreeuw in horen." 

"Verder werd er niets gevonden en dus staakten we de zoekactie. We gaan ervan uit dat het de vogel was die zo hard schreeuwde dat het op hulpgeroep leek." De hulpdiensten vertrokken na een uur en de buurtbewoners konden met een gerust hart gaan slapen.

Meest gelezen