Matthias Vanhamme

Van Bart Peeters tot Fleddy Melculy: Rock Affligem wil breed publiek lokken tijdens Hemelvaartweekend

De affiche van Rock Affligem is bekend: op 19 en 20 mei zullen onder andere Regi, Fleddy Melculy, Age of Love en Bart Peeters afzakken naar festivalterrein de Bellekouter. De organisatie hoopt met de brede line-up zoveel mogelijk volk te lokken en het succes van de vorige editie te evenaren.

Tijdens het Hemelvaartweekend zal het Bellekoutercomplex op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei opnieuw omgetoverd worden tot één groot festivalterrein. De organisatie wil met een diverse line-up een zo breed mogelijk publiek aantrekken. "Vrijdag zal het hoofdpodium met Channel Zero en Freddy Melculy in teken staan van metal", zegt organisator Christof Desmet. "Als tegenhanger komt het dance-concept Age of Love naar de Bellekouterhal. Dat was ook tijdens de vorige editie al een groot succes."

Zaterdag zakken onder andere Bart Peeters, Flip Kowlier en Regi af naar de wei in Affligem. "Op zaterdag kozen we voor een affiche die echt toegankelijk is voor iedereen", vertelt Desmet. "Zaterdagavond is er ter afsluiting een grote fuif in de Bellekouterhal."

Groot succes

Vorig jaar maakte Rock Affligem na 13 jaar afwezigheid een comeback. Dat was met 7.000 bezoekers meteen een groot succes en dat wil de organisatie graag herhalen. "Het weer zat goed, de bezoekers en bands waren tevreden en er waren geen incidenten", zegt de organisator. "We hadden meteen ons visitekaartje afgegeven en zijn fier dat we dit jaar de festivalopener voor 2023 mogen zijn. Het was voor ons snel duidelijk dat er een vervolg zou komen."

Meest gelezen