Jeffrey Roos

Bestelwagen belandt op zij na zwaar verkeersongeval in Roksem

In Roksem, deelgemeente van Oudenburg, is een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een bestelwagen werd aan de zijkant aangereden, waarna het voertuig op zijn zij terecht kwam. Een persoon raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde op de Brugsesteenweg. Volgens getuigen wou de bestuurder met de bestelwagen de weg oversteken toen een auto inreed op de flank van die bestelwagen. De klap was hevig. De bestelwagen kwam daardoor ook op zijn zij terecht. De andere auto raakte eerst nog een boom en kwam daarna tot stilstand tegen een verlichtingspaal. 

De hulpdiensten moesten de bestuurder van die auto uit zijn wagen bevrijden. De brandweer knipte het dak open en kon zo de man uit het voertuig halen. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man van de bestelwagen kon zichzelf uit het voertuig bevrijden.

Bestuurder onder de indruk

De bestelwagen was van het makelaarskantoor van burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). Hij kwam ook een kijkje nemen. "Het gaat om een van onze medewerkers die borden gaat plaatsen bij woningen die we te koop hebben. Hij raakte als bij wonder niet gewond, maar was wel onder de indruk van wat er is gebeurd."

Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder op de Brugsesteenweg. De baan werd in beide richtingen afgesloten, maar er was wel een omleiding voorzien. Ook de bussen van De Lijn werden ingelicht en namen een andere route.

Jeffrey Roos

Meest gelezen