Bibliotheek Kapellen organiseert blind dates met boeken voor Valentijn

In de bibliotheek van Kapellen kan je voor Valentijn op blind date met een boek. Lezers kiezen een boek aan de hand van trefwoorden en nemen het boek ingepakt mee naar huis. Eens thuis ontdekken ze dan welk boek er in de verpakking zit. De bib wil zo mensen aansporen om boeken te kiezen op basis van de inhoud en niet enkel op basis van de cover.

Speciaal voor Valentijn laat de bibliotheek van Kapellen de mensen op blind date gaan met een boek. Voor deze Valentijnsactie koos elke medewerker van de bib zijn of haar twee favoriete boeken uit. Die boeken werden ingepakt met romantisch inpakpapier. Op de boeken staan een aantal trefwoorden en aan de hand daarvan lenen de mensen een boek uit. De lezers ontdekken thuis pas met welk boek ze op date gaan. Je kan voor deze actie ook meerdere boeken, cd's of dvd's uitlenen voor een blind date.

Het is de eerste keer dat we dit doen. Wij willen met deze Valentijnsactie de mensen aansporen om te kijken naar de inhoud van een boek en niet alleen maar naar de cover

"Het is de eerste keer dat we dit doen", vertelt bibliothecaris Kim Becombes. "Wij willen met deze Valentijnsactie de mensen aansporen om ook naar de inhoud van een boek te kijken en niet alleen maar naar de cover. Wij willen dat mensen een boek lezen omwille van het onderwerp en niet alleen omdat de cover er leuk uitziet of omdat het een dun boek is."

Meest gelezen