Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V)(l) en CEO van KMSK Deinze Serge Beerens (r)

Het is officieel: KMSK Deinze blijft in de Dakota Arena in Deinze

Met een persbericht heeft KMSK Deinze een einde gemaakt aan de discussie die de voorbije weken woedde over het thuisstadion van Deinze. De club blijft in de Dakota Arena in Deinze en verhuist dus niet naar een ander stadion. CEO Serge Beerens: "Zoals jullie het de laatste weken hebben kunnen volgen, heeft de directie van de club de stadionkwestie meermaals besproken met de Stad Deinze en voorzitter Denijs Van De Weghe. Allen waren erop gebrand om KMSK Deinze in de Dakota Arena te houden."

De discussie over het stadion van Deinze woedde al een hele tijd en dat heeft alles te maken met het juridische geschil waarin de club verzeild is geraakt. Om te voldoen aan de licentievoorwaarden voor de reeks 1A heeft KMSK Deinze een tijdelijke tribune voor ruim 4.000 supporters gebouwd aan de Stadionlaan. Maar plaatselijk ondernemer Patrick Piens diende een klacht in tegen de tribune en kreeg gelijk van de rechter. De club mag de tribune niet gebruiken op straffe van 10.000 euro per dag, te betalen vanaf de eerste dag dat de tribune in gebruik genomen wordt, met een maximum van 500.000 euro per jaar.

Beslissing moest genomen worden

Het stadiondossier bleef als een zwaard van Damocles boven de club hangen, en daarom werd er uitgekeken naar een ander stadion om als thuisbasis te dienen. De piste om naar het stadion van Moeskroen uit te wijken, werd ernstig overwogen, maar is nu dus van de baan. Een beslissing drong zich op, want de deadline om een licentieaanvraag in te dienen bij de licentiecommissie verloopt op woensdag 15 februari.

Ironisch genoeg helpt het dat de club het sportief dit seizoen niet zo schitterend deed. Deinze staat pas 8ste in het eindklassement van 1B en speelt dus niet meer mee voor promotie naar 1A. Dat maakt de nood om in orde te zijn voor de licentiecommissie iets minder dringend.

CEO Serge Beerens: "Na analyse van zowel de financiële als de sportieve aspecten, maar ook rekening houdend met de constructieve gesprekken met onze supporters en stakeholders, heeft onze board of directors besloten om de Dakota Arena aan te duiden als stadion in het licentiedossier. De club kan zo in alle sereniteit, stabiliteit en met ambitie werken aan het seizoen 2023-2024."

Meest gelezen