Limburgse Cleanhouse-acties blijven resultaten opleveren, nieuwe cannabisplantage ontdekt in Zonhoven

De politie heeft vanmorgen in Zonhoven een industriële cannabisplantage ontdekt met daarin meer dan 2.000 cannabisplanten. De huiszoeking maakte deel uit van een zogenaamde Cleanhouse-actie. Sinds 2015 voert het Limburgse parket samen met de politiediensten geregeld grootschalige acties uit om zo plantages te detecteren en op te ruimen. 

De lokale politie viel dinsdagochtend onder leiding van de federale gerechtelijke politie binnen op zes plaatsen. De grootste vangst was er bij de huiszoeking in Zonhoven. Daar trof de politie een industriële plantage aan met meer dan 2.000 planten. Ze stonden verspreid over drie ruimtes. Het water en de elektriciteit werden illegaal afgetakt. Van de daders is voorlopig nog geen spoor. 

De politie verrichtte ook nog huiszoekingen in Bilzen, Bree, Kortessem en op twee adressen in As. Het was al de dertigste keer dat er in Limburg zo'n grootschalige Cleanhouse-actie werd gehouden. 

Meest gelezen