Ingrid Depraetere

Parking Makro Sint-Pieters-Leeuw wordt grotendeels afgesloten: "Sluikstorten en  verloedering voorkomen"

De parking van de failliete supermarkt Makro langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw wordt vanaf eind februari gedeeltelijk afgesloten met hekken. De gemeente wil sluikstorters ontmoedigen en overlast voorkomen.

In Sint-Pieters-Leeuw wordt de parking van het Makro-warenhuis langs de Bergensesteenweg eind deze maand gedeeltelijk afgesloten. Dat gebeurt op vraag van het gemeentebestuur. De maatregel moet voorkomen dat het terrein verloedert door sluikstorten, zoals dat het geval was bij de Makro-vestiging in Machelen. 

Tankstation en McDonald's blijven bereikbaar

"Het kan niet zijn dat enkele mensen op het terrein onjuiste zaken gaan doen en het voor iedereen verpesten", zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). "Sluikstorten is een probleem, al loopt het in Sint-Pieters-Leeuw minder de spuigaten uit dan in Machelen. Ook hangt er soms volk rond dat we er liever niet zien. Anderzijds is het tankstation van Makro nog actief en ligt er ook een vestiging van McDonald’s op de parking."

"Daarom hebben we de curatoren gevraagd om de parking af te sluiten met herashekken", gaat Desmeth verder. "Dat zal gebeuren zodat het tankstation en de McDonald’s bereikbaar blijven en dat er ook steeds een doorgang mogelijk is voor hulpdiensten. De curatoren stemden met de vraag in en willen ook regelmatig een kuisploeg langs sturen om het zwerfvuil op te ruimen. Zo raakt het probleem van het sluikstorten hopelijk opgelost."

Nieuwe invulling

Een volgende stap is een nieuwe invulling van het terrein. "De gemeente gaat in april of mei, wanneer het failissement al verder is afgehandeld, samen zitten met de curatoren om te zien wat er in de gebouwen mogelijk is. Eventueel met tijdelijke pop-ups of met een definitieve herbestemming willen we verloedering voorkomen", stelt de burgemeester.

Ondertussen is de parking van de Makro het favoriete oefenterrein geworden van beginnende chauffeurs die hun rij-examen voorbereiden. Maar ook dat zal binnenkort niet meer mogelijk zijn. "Er zijn nog plaatsen waar je kan oefenen. Op de parking van Shopping Pajot bijvoorbeeld", aldus nog Desmeth. 

Meest gelezen