Travelformotion

De drie torens van Gent onder betoverend deken van mist: fotograaf legt unieke zonsopgang vast op foto

Een Gentse fotograaf heeft de drie torens van Gent op een unieke manier weten te fotograferen en filmen. Met een drone legde hij ze gehuld onder een deken van mist vast in beeld en op video. "Ik heb eindeloos gewacht op de ideale omstandigheden om deze exacte beelden te maken."

De "drie torens van Gent" zijn wel vaker een inspiratiebron voor fotografen, maar de Gentenaar achter Travelformotion wist de kathedraal, het belfort en de Sint-Niklaaskerk gisteren vast te leggen op een manier waarop je ze waarschijnlijk nog nooit gezien hebt.

Op de beelden zien we de drie torens bij zonsopgang opdoemen uit een dikke laag mist: een uniek moment dat fotograaf Stijn wist vast te leggen met een drone. "Dit was geen toeval", vertelt hij. "Ik ben al jaren met fotografie - en dronefotografie in het bijzonder - bezig." 

Travelformotion

Het wachten op dit moment begon toen hij jaren geleden soortgelijke foto's van de Boekentoren in Gent zag, gemaakt door een torenkraanbestuurder. "Sindsdien heb ik eindeloos gewacht op de ideale omstandigheden om deze exacte foto's te maken."

Want alles moet goed zitten om zo'n uitzonderlijke zonsopgang te kunnen vastleggen: de positie van de zon ten opzichte van de torens, de belichting en net genoeg mist op de juiste hoogte. Het wachten heeft uiteindelijk meer dan vijf jaar geduurd, maar het resultaat mag er zijn.

BEKIJK - Met behulp van een drone wist de fotograaf deze prachtige beelden van de Gentse skyline te maken:

Meest gelezen