De Lijn start proefproject met combiticket voor parkeren én openbaar vervoer

De Lijn test binnenkort in Antwerpen het concept van een combiticket uit voor een parking en een bus of tramrit. De regeling wordt ook volop onderzocht in Gent. De Lijn wil het concept in de twee steden uittesten en mogelijk ook uitrollen. Er is al langer vraag naar een combiticket om mensen aan te zetten in randparkings te parkeren. 

"We zijn zowel in Antwerpen als Gent in overleg over de mogelijkheid tot het aanbieden van een combiticket", meldt Karen Van der Sype van De Lijn. In Antwerpen komt er al een proefproject om de technische aspecten uit te testen. De Lijn wil zo ook te weten komen of er veel interesse is in het combiticket. Waar de test precies zal gebeuren, is nog niet beslist. Gent volgt. "Beide steden bieden de meeste mogelijkheden, omdat er veel parkings zijn én omdat er een uitgebreid bus- en tramaanbod is."

Onderzoek loopt in Gent

In Gent loopt het onderzoek, het duurt er langer door verschillende factoren. "De situatie is er iets complexer, de vereisten worden er nu onderzocht. Er zijn wat meer randparkings en ook andere toegangsmodaliteiten. Gent en Antwerpen verschillen grondig van elkaar, ze hebben een andere benadering nodig."

De stad Gent drong recent nog aan op de invoering van een combiticket. Het zou mensen over de streep kunnen trekken om gebruik te maken van randparkings. In Gent werden voor de zomer twee grote parkeertorens gebouwd met samen 900 plaatsen, die raken maar moeilijk gevuld. Zeker de parking in de Bloemekenswijk lokt weinig bezoekers. De voorbije maanden trekt het aantal parkeerders er wel aan. De stad hoopt dat nog aan te zwengelen door de invoering van een combiticket. Aan beide parkings is er immers een vlotte tramverbinding naar de binnenstad. 

Meest gelezen