Politiediensten in het park van Buttes-Chaumont
AFP or licensors

Lichaamsdelen die gevonden werden in populair stadspark in Parijs zijn van vrouw die sinds begin februari vermist was 

De lichaamsdelen die eerder deze week aangetroffen werden in een populair stadspark in Parijs, konden door de politie geïdentificeerd worden. Dat bevestigt het parket van Parijs. Het zou gaan om een 46-jarige vrouw die op 6 februari als vermist werd opgegeven door haar echtgenoot.

In het park van Buttes-Chaumont, in het noordoosten van de Franse hoofdstad Parijs, werden begin deze week verschillende lichaamsdelen aangetroffen. Maandag werden het bekken en de dijen van een vrouw teruggevonden door gemeenteambtenaren in een bosje, dinsdag ontdekten autoriteiten ook het hoofd en andere lichaamsdelen van de vrouw in het populaire park. 

Ondertussen slaagden de politiediensten erin het slachtoffer te indentificeren. Het gaat om een 46-jarige vrouw uit Seine-Saint-Denis, een departement ten noordoosten van Parijs. Ze werd op 6 februari, zo'n 10 dagen eerder, als vermist opgegeven door haar echtgenoot. Dat bevestigt het parket van Parijs.

Het is nog onduidelijk wie de moord juist heeft gepleegd en waarom de verschillende lichaamsdelen verspreid lagen in een van de drukste parken in Parijs. Het onderzoek daarover loopt nog steeds. De autoriteiten benadrukken wel de gruwelijke omstandigheden van de moord. 

Een deel van haar lichaam, van de bovenborst tot de knieën, was gewikkeld in een plastic zak en achtergelaten in het midden van een stapel gebladerte en takken. Ook leek het erop dat de vrouw aangekleed was: volgens een bron bij de politie droeg ze nog een blauwe jeans met bloemenmotief.

Meest gelezen