Agentschap Natuur en Bos

Groenpool Wonderwoud voor Lochristi en Gent heeft vergunning binnen: "Aanleg begint over enkele maanden"

Een jaar na de financiële perikelen rond het Wonderwoud, komt er nu schot in de zaak. Na het geld, is er nu ook de vergunning. Zonder bezwaren en procedures, kan de eerste fase van de aanleg over zowat 3 maanden beginnen. "Maar ik denk niet dat er problemen zullen komen", zegt schepen voor Milieu Fréderic Droesbeke (Open VLD). 

Het heeft veel tijd en geduld gekost, maar de vergunning voor het Wonderwoud in Lochristi en Oostakker (Gent) is afgeleverd. Het Wonderwoud moet op lange termijn een groenpool worden van zowat 200 hectare. Van de helft ervan kan de aanleg van de eerste 30 hectare beginnen over 3 maanden. Nu hangt de gele affiche nog uit, met de bekendmaking van de vergunning. Iedereen kan dus nog een bezwaar indienen binnen de 30 dagen na de afgifte van de vergunning. "Maar ik denk niet dat daar problemen zullen komen", zegt schepen voor Milieu Droesbeke.

Via infomomenten en groensafari's zijn de meesten nu wel goed op de hoogte, denkt Droesbeke

"Er is een intensief traject geweest met de directe omwonenden van het Wonderwoud, maar ook met mensen uit de wijdere omgeving", legt Droesbeke uit. "Voor inwoners van zowel Lochristi als de Gentse deelgemeente Oostakker zijn er infomomenten geweest. En we hebben ook een aantal groensafari's op het terrein georganiseerd, zodat de meesten vooraf al goed geïnformeerd waren over de plannen en de werkzaamheden. Ik verwacht daar dus geen problemen rond, laat ons dat toch tenminste hopen."

Als alles volgens plan verloopt kan de eerste spadesteek eind april of begin mei in de grond. Dat is dan de start voor de aanleg van ruim 30 hectare van het Wonderwoud. Daarna volgt de overige 70 hectare. Voor de laatste 100 hectare is het wachten op landbouwers en bloemisten. Als zij stoppen met hun activiteit, komen hun percelen vrij, en kan het Wonderwoud zijn volle 200 hectare innemen.

 

Meest gelezen