Archieffoto

Internering gevraagd voor bejaarde man die beticht wordt van verkrachting van medebewoonster in woonzorgcentrum in Herent

Een ex-bewoner van een woonzorgcentrum in Herent riskeert een internering nadat hij een medebewoonster aangerand zou hebben. 

Een ex-bewoner van een woonzorgcentrum riskeert geïnterneerd te worden nadat hij een medebewoonster aangerand zou hebben. De man zou het slachtoffer ook dagelijks sms'jes gestuurd hebben en zocht haar vaak ongevraagd op. Soms zou hij haar ’s avonds wakker maken om dan bij haar in bed te kruipen. Uiteindelijk zou hij de vrouw drie avonden op rij gepenetreerd hebben met zijn vingers.

Valse herinneringen

De feiten kwamen aan het licht nadat het slachtoffer een verpleegster in vertrouwen nam. Maar de verdediging van de man betwist de feiten omdat de vrouw aan de ziekte van Korsakov lijdt. Daardoor zou ze "valse herinneringen" hebben. Bovendien zou de beklaagde met erectiestoornissen kampen en daardoor "geen seksualiteit meer beleven". 

De man woont intussen in een ander woonzorgcentrum, maar riskeert nu geïnterneerd te worden. Er werd ook een schadevergoeding geëist van 10.000 euro. De rechtbank doet een uitspraak op 14 maart.

Meest gelezen