Ontharding en parkeerverbod moeten komaf maken met zwerfvuil op Antwerpselaan in Grimbergen

Het gemeentebestuur van Grimbergen wil komaf maken met zwerfvuil op de Antwerpselaan. Daarom worden de bermen onthard en komt er een parkeerverbod voor bestel- en vrachtwagens. Er wordt ook meer dan 200 vierkante meter berm onthard.

Het gemeentebestuur van Grimbergen wil de zwerfvuilproblematiek op de Antwerpselaan aanpakken. Daarom komt er een parkeerverbod voor bestelwagens en vrachtwagens. “De Antwerpselaan is een populaire parkeerplaats. Door de muur van bestel- en vrachtwagens is dit een geliefde locatie voor sluikstorters geworden. Het zwerfvuil stapelt zich op en het is dweilen met de kraan open", vertelt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing). 

"We voegen hier vanaf 26 februari een parkeerverbod in. Dit moet de sluikstorters ontmoedigen en zal tevens de veiligheid van fietsers en voetgangers ten goede komen. Indien nodig kan hier ook camerabewaking komen", aldus de schepen.

Ontharding

Het parkeerverbod moet ook de verkeersveiligheid verhogen. “Als gemeente zetten we volop in op vergroening. Er wordt iets meer dan 200 m² onthard om zo de natuurlijke buffer tussen de A12 en de Antwerpselaan uit te breiden. We plannen de komende maanden nog dergelijke onthardingen”, zegt schepen van Wegen en Water Kirsten Hoefs (CD&V).

Mogelijke verkeershinder

"Het ontharden gebeurt deze week en zorgt mogelijk voor verkeershinder", aldus schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). “Tussen de De Villegas de Clercampstraat en de op- en afrit van de A12 zal er wat hinder zijn. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Er geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook aan de zijde van de De Villegas de Clercampstraat. Hierdoor schuift het verkeer langs beide kanten één rijvak op, waardoor de doorstroming van het verkeer verzekerd is. Maar na de werken zal deze zone een veel aangenamere en veiligere zone worden."

Meest gelezen