©brent saey

Treinverkeer tussen Dendermonde en Schellebelle hervat na uren takelwerk 

Het treinverkeer tussen Dendermonde en Schellebelle heeft de hele voormiddag stilgelegen na een aanrijding tussen een auto en een goederentrein vanmorgen vroeg. Niemand raakte gewond, maar de takelwerken om het autowrak van onder de trein te krijgen duurden uren. Ook het wegverkeer in de regio ondervond lange tijd hinder omdat verschillende overwegen gesloten waren. 

Het ongeval gebeurde om 6.45 uur aan de overweg in Schellebelle. Een auto werd er aangereden door een goederentrein. Op camerabeelden was te zien hoe de auto zich had vastgereden. De trein kon een aanrijding niet meer vermijden. De bestuurder kon de wagen op tijd verlaten en raakte niet gewond. Het treinverkeer tussen Schellebelle en Dendermonde lag daarop uren stil. De NMBS legde vervangbussen in. Voor het wegverkeer in de omgeving was er ook veel hinder. 

BEKIJK - De eerste beelden ter plekke:

Videospeler inladen...

"We moesten de goederentrein optillen met een kraan"

Dat de hinder zo lang duurde heeft alles te maken met de moeilijke takelwerken. Thomas Baeken van Infrabel: "We kregen het autowrak dat klem zat onder de goederentrein niet los. Dus moesten we een kraan sturen om die goederentrein op te tillen. Op die manier kregen we het wrak samen met de brandweer makkelijker onder de trein uit. Maar er was ook goed nieuws. Er was geen schade aan de spoorinfrastructuur en nadat het autowrak verwijderd was en de goederentrein gecontroleerd was, konden de treinen opnieuw rijden. De werken verliepen vlot, waardoor het treinverkeer om 11.30 uur, een half uur vroeger dan gepland, weer op gang kwam. 

Overwegen

Ook het wegverkeer ondervond door het ongeval zware hinder. Dat kwam volgens Infrabel omdat vier goederentreinen geblokkeerd stonden en er daardoor heel wat overwegen gesloten bleven. Ook dat is intussen opgelost. 

Mogelijk zijn er nog gevolgvertragingen tot rond 14.00 uur. De avondspits zal terug helemaal normaal verlopen. 

©brent saey
©brent saey

Meest gelezen