Maarten De Cock

Vrachtwagen verliest al rijdend band en rijdt bushokje in de prak in Vossem

Aan de Leuvensesteenweg in Vossem heeft een vrachtwagenchauffeur een grote ravage aangericht. De vrachtwagen verloor plots al rijdend een band en raakte van de weg. Daarbij ramde het voertuig de omheining van een autodealer én reed hij een bushokje van De Lijn compleet stuk.

Een vrachtwagenbestuurder heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een bushokje van De Lijn aan de Leuvensesteenweg in Vossem bij Tervuren volledig in de vernieling gereden. Het voertuig verloor plots een band, raakte van de weg en kwam eerst hard tegen de omheining van Garage Vandenplas terecht. Daarna raasde de vrachtwagen op het bushokje af. Er is veel materiële schade, maar omdat het ongeval in het midden van de nacht gebeurde, vielen er geen gewonden. Ook de chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Geluk gehad

Zaakvoerder Eddy Vandenplas was nog niet op de hoogte toen hij woensdagochtend bij zijn garage aankwam. "We wisten nog van niets. De vrachtwagenchauffeur is in de loop van de dag langsgekomen om uit te leggen wat er is gebeurd. En om zijn excuses aan te bieden." Eddy beseft dat het veel erger had kunnen aflopen. "Als zijn vrachtwagen twintig meter vroeger van de weg was geraakt, dan had hij al onze geparkeerde wagens geraakt. Dan zou daar niets van overgebleven zijn", klinkt het.

Maarten De Cock

Meest gelezen