Jelle Houwen

Zwaar ongeval in Esen eist na vijf dagen tweede dodelijk slachtoffer (40)

Vijf dagen na de zware frontale botsing in Esen is ook een 40-jarige man uit Kortemark overleden aan zijn verwondingen. De man reed richting een fuif om zijn dochter op te halen. Bij de klap zelf viel al een ander dodelijk slachtoffer, een man van 27 uit Pittem.

Het ongeval vrijdagavond in de Roeselarestraat in Esen heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Een vader van 40 was onderweg om zijn dochter op te halen op een fuif in De Panne. Volgens de bevindingen van een verkeersdeskundige week een tegenligger af van de rijbaan, waardoor een frontale botsing volgde. 

De tegenligger, een man van 27, werd uit zijn auto geslingerd en hij overleed ter plaatse. De vader uit Kortemark kwam met zijn auto in de gracht terecht. De brandweer had 45 minuten nodig om de man uit het wrak te bevrijden. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare, maar na vijf dagen is hij overleden.

Levensgenieter

De vele vrienden en familie van de man zijn geschokt. "Ongetwijfeld heeft hij hard gevochten in het ziekenhuis, maar het was een ongelijke strijd", zeggen de nabestaanden. "Hij stond gewoon altijd klaar voor iedereen. Hij was ook een echte levensgenieter in alles wat hij deed en nog wilde doen. Zijn dood is echt veel te vroeg gekomen. Hij zal een heel grote leegte nalaten bij iedereen en zal erg gemist worden." 

De uitvaart van de man is volgende week zaterdag 25 februari om 13.30 uur in de aula van Cornelis Uitvaartzorg in Veurne.

Meest gelezen