Lichtfestival in Gent voor het eerst langs Oude Dokken

Het Gentse stadsbestuur heeft het parcours van het Lichtfestival voor volgend jaar aangekondigd. Voor het eerst loopt het parcours langs het historische centrum naar de nieuwe wijk Oude Dokken. De stad wil het nieuwe stadsdeel in de verf zetten. 

Over iets minder dan een jaar vindt in Gent opnieuw een Lichtfestival plaats. Het is al de zesde editie. Het parcours zal deze keer niet alleen het historische hart van de stad aandoen, maar trekt ook naar het nieuwe stadsdeel Oude Dokken. Daar, en ook onderweg, wil de stad vooral recente vernieuwingswerken én verwezenlijkingen in de verf zetten. De vorige editie lokte, tijdens de coronacrisis, zo’n 800.000 bezoekers. 

We willen de Gentenaars én bezoekers een minder bekend stukje van de stad tonen dat al vaak in de prijzen viel

schepen Bram Van Braeckevelt (Groen)

Het nieuwe parcours loopt via het centrum langs de Sleepstraat naar de Schipperskaai en de Kleindokkaai om dan terug te keren via Dok Zuid, de Kongostraat, Ham en het Baudelohof. "We willen iedereen zo een minder bekend stadsdeel laten zien, eentje dat bovendien ook al vaak in de prijzen viel", laat schepen Bram Van Braeckevelt (Groen) in een persmededeling weten. 

Bij de vorige editie was er een vaste looprichting om bezoekers te spreiden. De stad houdt daar voor de volgende editie aan vast. Het festival vindt plaats van 31 januari tot 4 februari 2024. 

parcours Lichtfestival 2024 - stad Gent

Meest gelezen