Pxhere.com

Meer beveiliging op en rond schaatsbaan Herentals na vechtpartij

In Herentals zal de schaatsbaan van Sport Vlaanderen extra bewaakt worden. Vorige week raakten er drie mensen gewond bij een vechtpartij. Meer personeel, security en politietoezicht moet nieuwe incidenten helpen voorkomen. 

In en rond de schaatsbaan van Sport Vlaanderen in Herentals wordt er vanaf vrijdagavond extra toezicht gehouden. Dat komt doordat er vorige week vrijdag een vechtpartij plaatsvond waarbij 20 mensen betrokken waren, drie raakten toen gewond. "We hebben nu met de politiediensten beslist om een aantal maatregelen te nemen", vertelt Tom Van Look, directeur van de sportcentra bij Sport Vlaanderen.

Security, politie en meer personeel

Zo zal Sport Vlaanderen meer personeel inzetten op de schaatsbaan. "Daarnaast huren we ook security in die op het terrein zal patrouilleren en zal er meer politietoezicht zijn", zegt Van Look. "Dat zal vooral op de drukke momenten zo zijn." De bedoeling is om te voorkomen dat er nog eens een vechtpartij uitbreekt. "Dat komt zeker niet elke week voor, de afgelopen dagen was het zelfs erg rustig op de schaatsbaan. Maar we willen dat het personeel en de bezoekers zich veilig voelen."

Momenteel voorziet Sport Vlaanderen vooral meer bewaking tijdens de komende weken. "Dit is geen permanente regel, we zullen alles blijven monitoren en extra maatregelen moeten nemen als dat nodig is."

Meest gelezen