radio2

Eerste steen gelegd voor bouwproject Agnetenpark, op voormalige scholencampus in centrum van Peer

In Peer is de eerste steen gelegd door onder andere burgemeester Steven Matheï (CD&V) voor het bouwproject Agnetenpark. Hiermee is de eerste bouwfase officieel gestart. Er komen 81 appartementen, 2 handelpanden en een stadspark. Die werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2024 afgerond zijn, daarna start een tweede fase.

"We hebben de eerste spade in de grond gestoken, symbolisch natuurlijk, om de start te geven aan dit belangrijk project voor heel Peer", begint burgemeester Steven Matheï (CD&V). Met deze eerste steenlegging is de eerste bouwfase van het Agnetenpark in de stad officieel gestart. Er komen 81 duurzame appartementen, 2 commerciële ruimtes en een stadspark. Die werken zullen in het voorjaar van 2024 afgerond zijn, daarna start de tweede fase en komen er 19 assistentiewoningen, 22 kloosterstudio's, 13 kloosterlofts en een horeca-zaak bij. 

Het bouwproject ligt tussen de straten Zuidervest en Kloosterstraat, op de site waar vroeger de scholencampus van Agnetendal en de vrije basisschool gelegen waren. De voorbereidende werken zijn al gebeurd.  "We zijn al bezig aan ons nieuw dienstencentrum, de Perelaar, waar senioren voor vanalles en nog wat terecht zullen kunnen. Daarvoor hebben we een stukje van het oude klooster behouden, waar heel Peer-centrum ontstaan is", vertelt Matheï. De stad vond het belangrijk dat dat behouden werd.

Een deel van het oude klooster wordt verwerkt in het nieuwe dienstencentrum.
radio2

Aanvullend aanbod

"Dit is een belangrijke ontwikkeling voor het centrum van Peer", zegt Steven Jansen, co-ceo van VIVO2 Development. "Bij die kloosterstudio's en -lofts, die in de tweede fase gebouwd worden, zullen zorgdiensten aanwezig zijn. Dat is een mooi aanvullend aanbod op de eerste fase. Dit jaar zijn we gestart met de voorbereidende werken. De bedoeling is dat de eerste gebouwen er in het voorjaar van 2024 zullen staan en aansluitend zal begonnen worden aan de tweede fase, dat ook ongeveer anderhalf jaar in beslag zal nemen."

De totale oppervlakte van het Agnetenpark is 1,7 hectare. Inwoners van Peer konden tijdens participatiemomenten vertellen waar ze behoefte aan hadden in het centrum. "Er was vooral nood aan verschillende soorten woningen, maar ook aan een groene ontmoetingsplek", aldus Jansen. Daarom komt er dus een stadspark en heel wat groen tussen de gebouwen. Het bouwproject is een samenwerking tussen VIVO2 Development, Atrium Architecten en Dethier als algemeen aannemer. 

radio2

Meest gelezen