Dimitri Berlanger

Geen maatregelen tegen sluikstorten op parking Makro in Machelen

Het sluikstort op het parkeerterrein van de Makro in Machelen blijft voorlopig liggen. De gemeente hoopte in overleg met de eigenaar een oplossing te vinden, maar omdat de curator nog materiaal moet verkopen, kan de eigenaar voorlopig niets doen. Hij mag het terrein niet meer op.

De parking van de Makro in Machelen verandert steeds meer in een stort. Een oplossing is er nog niet, zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef (Samen Vooruit): “De curator moet nog altijd materiaal zoals winkelkarren, rekken en bepaalde machines verkopen. Zolang mag de eigenaar het terrein niet op." 

Omheining komt er niet

Ook de gemeente Machelen grijpt niet in : “Het gaat om privéterrein. Pas als het uit de hand loopt en de volksgezondheid in het gedrang komt -bijvoorbeeld bij een rattenplaag- kunnen we iets doen. Laat ons hopen dat het zo’n vaart niet loopt”, aldus de burgemeester. 

 

Ook een omheining komt er niet, zegt De Groef: "Het terrein is enkele hectaren groot, dat is niet haalbaar. We hebben daar trouwens een omgevingsvergunning voor nodig".  Op de parking van de Makro in Sint-Pieters-Leeuw komt er wél een afsluiting met hekken om sluikstorten tegen te gaan. 

Meest gelezen