foto VesselFinder

Gewapende overval op zeeschip in haven van Gent

In de Gentse haven is eergisteren een gewapende overval gebeurd op een zeeschip. Dat schrijft het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan VRT NWS. "In het belang van het onderzoek kunnen we geen verdere informatie geven", zegt het parket Oost-Vlaanderen. 

Op het zeeschip Stella GS is eerder deze week een gewapende overval gebeurd. De feiten dateren al van eergisteren, maar raakten vandaag pas bekend. "Er is inderdaad een tussenkomst geweest door de politie naar aanleiding van een gewapend incident", bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. 

“Het onderzoek loopt volop, in het belang ervan kunnen we geen bijkomende informatie geven.” Het parket spreekt niet van een gewapende overval, maar een andere betrouwbare bron doet dat wel.  

Volgens Het Nieuwsblad zou er een bemanningslid in elkaar geslagen zijn, alles zou gelinkt zijn aan een drugszaak. Ook daar is op dit moment grote onduidelijkheid over. De Stella GS is een groot zeeschip dat maar even aangemeerd lag in Gent, het is intussen al naar een andere bestemming gevaren. 

Meest gelezen