Foto: Nurse of the Year awards

Kiara Daniëls uit Bree is zorgkundige van het jaar 

De 29-jarige zorgkundige Kiara Daniels won dit jaar de prijs voor zorgkundige van het jaar 2022. Ze won de prijs tijdens de uitreiking van Nurse of the Year awards, die uitgedeeld worden in drie categorieën: verpleegkundige, zorgkundige, en zorgteam van het jaar. Met de prijzen probeert organisatie Care Talents zorgverleners extra in de bloemetjes te zetten.

Care Talents organiseerde dit jaar weer de Nurse of the Year awards. Daar reikt de organisatie prijzen uit in drie verschillende categorieën: verpleegkundige, zorgkundige en zorgteams van het jaar. Kiara Daniëls uit Bree won de prijs in de categorie van zorgkundige van het jaar, ze werkt al 8 jaar in de thuiszorg.

Ik geniet ervan om bij de mensen aan huis te komen om te helpen

De jury omschrijft Kiara als een ambassadeur voor de zorgsector en iemand die een duidelijke visie heeft op het zorglandschap. “Ik krijg veel dankbaarheid van de mensen waar ik langs ga. Ik geniet ervan om bij de mensen aan huis te komen om te helpen en een tasje koffie te drinken”, vertelt Kiara. De winnaars kregen niet alleen een trofee overhandigd, maar ook een wellness vakantie en een teamevent. 

Om kans te maken op een prijs moet een verpleegkundige een hele selectieprocedure doorstaan. De eerste stap is een nominatie, waarna er zoveel mogelijk stemmen verzameld moeten worden. Vervolgens verschijnen de kandidaten voor een vakjury voor een gesprek. “Ik vind het knap dat Care Talents zo’n een initiatief op poten gezet heeft. Zeker nu de zorgsector het zo zwaar heeft. Je voelt je daardoor echt gewaardeerd door veel mensen”, zegt Kiara. 

Foto: Nurse of the Year awards

Meest gelezen