Aangetroffen lichaam in rivier de Nete in Duffel is dat van vermiste vrouw die vorige maand in de Zenne viel met haar fiets

Het lichaam dat gisteren in rivier de Nete in de Antwerpse gemeente Duffel werd aangetroffen, is dat van de vermiste vrouw die eind vorige maand in Zemst in de Zenne viel met haar fiets. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

"Gisteren rond 16.30 uur werd door een schipper een lichaam aangetroffen ter hoogte van de sluis op het Netekanaal. Ik kan bevestigen dat het wel degelijk over het lichaam van de vrouw gaat naar wie we al geruime tijd op zoek waren, nadat ze in Zemst vermist is geraakt", duidt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

"Gisterenavond is een schouwing gebeurd door de wetsdokter in Antwerpen, onmiddellijk nadien werd de familie door de diensten van de slachtofferbejegening ingelicht."

De 25-jarige vrouw uit Eppegem kwam in de nacht van zaterdag 28 januari op zondag 29 januari om onduidelijke redenen met haar fiets in de Zenne terecht. Ze was van haar werk op weg van Mechelen naar huis. 

Getuigen zagen het incident gebeuren langs het jaagpad in Zemst. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden haar niet redden. De voorbije weken werd intensief naar haar lichaam gezocht, maar ze werd niet teruggevonden. Gisterenavond werd in Duffel haar lichaam uit het Netekanaal gehaald. Ze moet helemaal tot aan het Zennegat in Mechelen zijn afgedreven, om daar in een andere zijarm te zijn beland en te zijn meegevoerd tot in het Netekanaal.

BEKIJK - Brandweer en politie waren gisterenavond aanwezig op de plaats waar het lichaam in de Nete werd gevonden:

Videospeler inladen...

Het ongeval leidde de voorbije weken tot felle kritiek op de situatie langs het jaagpad. Mogelijk komen er extra veiligheidsmaatregelen om fietsers en wandelaars te beschermen.

Meest gelezen